Изложба

Morate znati 10 stvari koje Photoshop otvara.

Jun 21, 2019 Остави поруку

Morate znati 10 stvari koje Photoshop otvara.

Mi smo velika tvrtka za tisak u Shenzhen Kina. Nudimo sve publikacije knjiga, tiskanje knjiga u tvrdom omotu, štampanje knjiga u tiskanom obliku, tisak u tvrdom koricama, štampanje knjiga, sedište za štampanje knjiga, štampanje brošura, kutije za pakovanje, kalendare, sve vrste PVC-a, brošure o proizvodima, beleške, dečja knjiga, nalepnice, sve vrste specijalnih proizvoda za štampanje u boji papira, igraća karta i tako dalje.

Za više informacija posjetite

http://www.joyful-printing.com. Samo ENG

http://www.joyful-printing.net

http://www.joyful-printing.org

email: info@joyful-printing.net

Adobe Photoshop je jedan od najpopularnijih softvera za grafički dizajn koji je danas dostupan. Može se reći da sve dok ste u kontaktu sa grafičkim dizajnom, treba da se bavite njime bez obzira na to koliko rano ili kasno. Ima toliko stvari za reći o Photoshopu, ali da li želite da to bude vaša desna ruka ili samo da ga koristite da uradite neku osnovnu obradu slike, onda sledećih 10 stvari koje morate znati da li ste početnik ili imate određeno razumevanje to.


1. Korišćenje tastera za prečice: Ovo je osnova Photoshopove osnove, ali je i najbolji način da se poboljša radna efikasnost. Upotreba prečica vam omogućava da fokusirate svoju energiju na rad, a ne na paletu alata. Kada ste iskusni u korišćenju prečica, možete da koristite režim rada preko celog ekrana, eliminišući nepotrebne pozicije panela, čineći vidno polje širim i čineći najviše prostora na ekranu; neke jednostavne naredbe se mogu obaviti pomoću tastature, nema potrebe za podjelom Srce je na izboru alata, čak i ako zauzima vrlo malo vremena, ali mi radije da ne budemo prekinuti na poslu.


Napomena: Trebali biste koristiti prečice koliko god je to moguće. Sledeći prečaci su dobar pomagač za poboljšanje efikasnosti, ali ne znam zašto su mnoge knjige prosleđene, ili čak spomenute, molimo vas da ih zapamtite.

Ctrl + J: Kopiranje trenutnog sloja na novi sloj;

J: Prebacite na pištolj;

M: Prebacite se na alat za označavanje;

[]: Kada je trenutni alat u režimu četkanja (uključujući pištolj za prskanje, četku, olovku, četku za istoriju imitacije, brisač i zamućenje i alat za produbljivanje), povećajte ili smanjite veličinu vrha olovke;

Shift + BackSpace: Poziva dijalog za popunjavanje.


U početku, možda nećete moći da zapamtite sve prečice, možete da koristite Photoshop-ove savete za pomoć. Da biste to uradili, otvorite Edit> Preferences> General i izaberite Show Tooltips. Na ovaj način, kada pomerite miša preko palete alata, pojavit će se naziv alata i njegovih prečica dok ne uklonite miša.


2. Besprekorna mapa šavova: Bilo da se radi o 3D slikama ili izradi web stranica, bešavnih šavova je vrlo važno, možemo lako to učiniti u Photoshopu. Nakon prilagođavanja slike, pokrenite Filter> Other> Displacement za pomak u horizontalnom i vertikalnom smjeru. Generalno, pomak je pola veličine slike. Najvažnija stvar je da postavite nedefinisano područje da se preklopi unazad. Nakon što je pomak završen, pomoću alata za gumeni štapić razmazite sliku, uklonite šav, a zatim definirajte sliku kao uzorak. Ispunjen ovim obrascem, možete dobiti bešavnu pozadinsku sliku.


3. Prilagodite akcije za uobičajene komandne kombinacije: U slučaju obrade slike, u mnogim slučajevima koristit ćemo kombinacijsku naredbu. Na primjer, morate premjestiti dokument s jednom višeslojnom slikom u drugi dokument. Najbrži i najsigurniji način je kreiranje novog sloja Shift + CTRL + N; poravnajte sve vidljive slojeve ispod: Shift + Alt + CTRL + E; odaberite sve slike Ctrl + A; kopirajte CTRL + C; isključite Ctrl + D; izbriši trenutni sloj. Ovaj skup komandi je da napravite sliku za sliku koja sadrži sve slike vidljivog sloja ispod trenutnog sloja. U ovom trenutku, sadržaj slike je ostavljen u vašem međuspremniku, samo ga zalijepite u željeni dokument. TO JE. Ovo je tipičan primjer. Iako možete koristiti niz prečica da biste dovršili ovaj skup naredbi, preporučuje se da ga spremite kao radnju. Na panelu Action Options možete postaviti pogodan funkcijski taster za ovu akciju. Kao što je Shift + F2, tako da ga možete nazvati u bilo koje vrijeme, vrlo povoljno, pogotovo pri uvozu slika iz Photoshopa u druge aplikacije, ušteđeno vrijeme je značajno! Različite kombinacije Shift, Control i F2 do F12 mogu definirati mnogo akcija i uvelike poboljšati učinkovitost.


4. Automatski odabir slojeva: prilično neupadljiv mali trik, ali vrlo koristan, posebno u velikim datotekama s višestrukim slojevima, čak i ako su slojevi naručeni za svaku naredbu sloja, slaganje slojeva u red, Također je nezgodno odabrati - možda se nećete sjetiti koji slojevi pripadaju, a posljedice pogrešnih operacija su ponekad strašne. U ovom trenutku, prvo možete odabrati alat za pomeranje, a zatim u opcijama alata odaberite "Automatski odabir slojeva". Pored alata za odsecanje, alata za odabir komponenti staze, alata za olovku i ručnog alata, drugi alati u okviru alata su aktualni. Kada se izabere, dok držite pritisnut taster Ctrl, trenutni alat će privremeno postati alat za kretanje. Kliknite na bilo koji objekt na platnu, Photoshop će automatski preći na njegov sloj, tako da možete raditi. Kada trenutno pomerate alatku, čak i ako ne odaberete da automatski odaberete sloj, samo držite pritisnut taster Ctrl, a možete slobodno odabrati i sadržaj slike koji pripada različitim slojevima.


5. Kreirajte prilagođenu četku: U Photoshopu postoji koristan resurs koji većina ljudi ne koristi u potpunosti, a to je kreiranje prilagođene četke. Napravite novi dokument, veličina četkice koja se pravi, sa crnom (može biti i boja ili druga siva, ali boja kista će biti lakša) nacrtajte sliku kista, kao što je mali cvijet, nekoliko malih stabala i tako dalje. Zatim pomoću pravokutnog okvira označite i definišite ga kao novu četku. Ako nema izbora, Photoshop će definisati sve slike na platnu kao četke. Na taj način možete kreirati različite jedinstvene slike pomoću ovih prilagođenih četki, posebno dekorativnih uzoraka kao što su granice.


6. Efekat oborenja objektiva: Objašnjenje objektiva je jedan od najčešće korišćenih efekata retuširanja u primarnoj obradi slike. Uopšteno, možete dodati sliku atmosferi pomoću Filter> Render> Lens Flare direktno na slici. Dakle, ako ste veoma zadovoljni efektom bljeska objektiva i želite da ga sačuvate, možemo iskoristiti mogućnosti miješanja slojeva. Napravite novi sloj na slici unapred, napunite ga crnom, a zatim izvedite filtar sa obrubom objektiva, a zatim podesite slojni režim ovog sloja na "ekran", tako da je crna skrivena, dobićete poseban efekat sjaj. layer. Međutim, jedini nedostatak ove metode je što se ne može prikazati na bijeloj slici.


7. Filter za efekte osvetljenja: Najveće iznenađenje ovog filtera je da može stvoriti različite realistične efekte teksture. Najlakši način da to uradite je da stavite jednostavnu teksturu u kanal, a zatim primenite Filter> Render> Lighting Effects na sloj, izaberite kanal gde je tekstura samo sačuvana u kanalu teksture i podesite različite postavke osvetljenja. Možete dobiti efekt trodimenzionalne teksture.


8. Koristite sloj za podešavanje: Niko nije siguran da se slika može savršeno prilagoditi odjednom, tako da pored dobrih navika pri kopiranju najbolje je koristiti sloj za podešavanje kada koristite sloj za podešavanje. Možda ćete osjetiti probleme, ali ovaj problem je minimalan u odnosu na gubitak oštećenja slike. I što je još važnije, možete da napravite nova podešavanja u bilo kom trenutku tokom kreativnog procesa bez brige o oštećenju slike.


9. Tehnika brzog kopiranja: U istom dokumentu, uvjerite se da je trenutni alat mobilni alat (ili privremeno mobilni alat). Kada pritisnete taster Alt, prevucite objekat da biste ga kopirali. Držite pritisnut taster Shift da biste bili sigurni da pritisnete 45 stepeni. Pomnožite ugao; pomerajte taster Shift dok se krećete između različitih dokumenata. Ako su dva dokumenta iste veličine, objekt se kopira na istu poziciju novog dokumenta. Ako je veličina dokumenta drugačija, objekt se kopira u novi dokument. srednji. Kopiranje na ovaj način nije samo pogodno, već i smanjuje upotrebu međuspremnika, čime se dodatno štede sistemski resursi.


10. Akumulacija rezultata: Kada neko vrijeme koristite Photoshop, sigurno ćete uštedjeti mnogo dobrih stvari. Kao što su vaše postepene promjene u konturama, konturama, stilovima itd., Uključujući i neke swatcheve s kojima je lako raditi. One se samo privremeno spremaju u Photoshopu. Kada se ponovo učita, Photoshop će se vratiti u podrazumevano stanje i postati čist i uredan. Ove prilagođene stvari će nestati bez traga. Ovo nije samo šteta, već utiče i na vaš rad (kao što je definicija izgubljenih swatcheva). Zato je najbolje da ga sačuvate sa podrazumevanim menadžerom svaki put kada imate dobru ideju, i uskladištite ga u posebnu fasciklu. Upravljač presetima čuva četke, swatcheve, gradijente, stilove, obrasce, konture i prilagođene oblike tako da vaš rad neće biti izgubljen. Nakon ponovnog učitavanja, možete se vratiti u poznato radno okruženje s odgovarajućim preklapanjem datoteka.

Pošalji upit